Campanya de micromecenatge d’alumnat de ciències de la salut

Un equip d’estudiants de diversos centres, entre els quals la UAB, participarà en la propera edició de la prestigiosa competició internacional sobre biologia sintètica iGEM amb un projecte per investigar una nova possible teràpia per al limfoma de Burkitt. Ara han posat en marxa una campanya de microdonacions per poder arribar a la fase de desenvolupament d’una prova de concepte. Notícia completa

El limfoma de Burkitt és un càncer categoritzat com a agressiu, que afecta les cèl·lules del sistema immunitari productores d’anticossos i el sistema nerviós. Els estudiants que formen l’equip Vesiprod és el primer de la UAB i la UB a participar en la competició iGEM, que presentarà els projectes del 26 al 28 d’octubre a París. L’equip treballarà durant l’estiu en la recerca d’una nova teràpia potencial per a aquesta malaltia. La teràpia es basaria en unes petites partícules, els exosomes, que actuarien com a vectors carregats amb un missatge d’RNA amb una seqüència genètica específica per atacar les cèl·lules cancerígenes.

L’alumnat compta amb el suport i consell d’un equip de recerca, entre els quals hi ha Mercè Martí i Maria Isabel Pividori, investigadores, respectivament, del Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d’Immunologia i del Departament de Química. L’estudi el farà a l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreres, al laboratori de Gaël Roué. 

Els estudiants han endegat una campanya de microdonacions per aconseguir 10.000 euros que necessiten per fer la seva recerca i arribar a la fase de desenvolupament d’una prova de concepte. Es mostren convençuts que el seu projecte, basat en un sistema millorat de síntesi d’exosomes carregats de l’agent terapèutic d’interès, no només podria ser útil per a malalties com el limfoma de Burkitt, sinó també per a moltes altres.

Please wait...

Leave a Reply